blogom

? Svidia Design – Hogyan alakult ki a vállalkozás neve?

Az első és legfontosabb: Szvídia Dizájnnak kell ejteni! ?

Húú.. nagyon sokat gondolkodtam, mi legyen a név! Amikor ki kellett találnom, még nem tudtam pontosan, mit fogok készíteni, annyit döntöttem el, hogy az általam rajzolt mintákból készülnek majd termékek. De milyenek? Vászontáska? Bögre? Füzet? Poszter?… 

(Sokan tudjátok, hogy először digitálisan rajzolt képeket készítettem akvarell technikával. Az első tiktok videóim még erről szóltak. Ezeket gondoltam poszter formájában árusítani, de aztán nem éreztem őket magaménak, így ez a projekt meghiúsult.)

Azon gondolkodtam, mi lesz az, ami összeköti a termékeimet, bármilyenek is legyenek Egyrészt a személyem, másrészt a tinta, festék! Innen eszembe jutott a tintahal, mint szimbólum!
(A tintahalas logót 3 hétig nem sikerült elkészítenem, ezért nem lett belőle semmi… A lepke a logóban, később alakult ki.)

A tintahal angolul squid! ? A saját nevemet mindenképp bele akartam valahogy vonni a vállalkozás nevébe, hiszen már akkor tudtam, hogy meg akarom majd mutatni a Svidia Design mögötti arcot. Ezt nagyon fontosnak tartom, mint ahogy arról beszéltem is a Kosztercsivel készített interjúban: http://kosztercsi.blogspot.com/2021/02/hamm-az-elso-honap.html

Squid-Dia. A könnyebb kiejthetőség kedvéért pedig kivettem a qu-t. Így született meg a Svidia! A design pedig értelemszerűen társult mellé.

2020 május óta alkotok ezen a néven, remélem ez még sokáig így marad!

Neked ajánlom!