blogom

ūüĆł Svidia Design – Hogyan alakult ki a v√°llalkoz√°s neve?

Az elsŇĎ √©s legfontosabb: Szv√≠dia Diz√°jnnak kell ejteni! ūüôą

H√ļ√ļ.. nagyon sokat gondolkodtam, mi legyen a n√©v! Amikor ki kellett tal√°lnom, m√©g nem tudtam pontosan, mit fogok k√©sz√≠teni, annyit d√∂nt√∂ttem el, hogy az √°ltalam rajzolt mint√°kb√≥l k√©sz√ľlnek majd term√©kek. De milyenek? V√°szont√°ska? B√∂gre? F√ľzet? Poszter?… 

(Sokan tudj√°tok, hogy elŇĎsz√∂r digit√°lisan rajzolt k√©peket k√©sz√≠tettem akvarell technik√°val. Az elsŇĎ tiktok vide√≥im m√©g errŇĎl sz√≥ltak. Ezeket gondoltam poszter form√°j√°ban √°rus√≠tani, de azt√°n nem √©reztem ŇĎket magam√©nak, √≠gy ez a projekt meghi√ļsult.)

Azon gondolkodtam, mi lesz az, ami √∂sszek√∂ti a term√©keimet, b√°rmilyenek is legyenek Egyr√©szt a szem√©lyem, m√°sr√©szt a tinta, fest√©k! Innen eszembe jutott a tintahal, mint szimb√≥lum!
(A tintahalas log√≥t 3 h√©tig nem siker√ľlt elk√©sz√≠tenem, ez√©rt nem lett belŇĎle semmi… A lepke a log√≥ban, k√©sŇĎbb alakult ki.)

A tintahal angolul squid! ūü¶Ď A saj√°t nevemet mindenk√©pp bele akartam valahogy vonni a v√°llalkoz√°s nev√©be, hiszen m√°r akkor tudtam, hogy meg akarom majd mutatni a Svidia Design m√∂g√∂tti arcot. Ezt nagyon fontosnak tartom, mint ahogy arr√≥l besz√©ltem is a Kosztercsivel k√©sz√≠tett interj√ļban: http://kosztercsi.blogspot.com/2021/02/hamm-az-elso-honap.html

Squid-Dia. A k√∂nnyebb kiejthetŇĎs√©g kedv√©√©rt pedig kivettem a qu-t. √ćgy sz√ľletett meg a Svidia! A design pedig √©rtelemszerŇĪen t√°rsult mell√©.

2020 május óta alkotok ezen a néven, remélem ez még sokáig így marad!

Neked aj√°nlom!