blogom

Így indult a vállalkozás

Nagyon sok kreatív technikát kipróbáltam életem során. Decoupage, gyöngyfűzés, scrapbooking, festés, babaház építés..stb. Mindezek közül mindig azt élveztem legjobban, ahol a papírt lehetett felhasználni bármilyen formában. A gimis éveim alatt elkezdtem naplót írni. Akkor még nem tudtam, hogy ennyiféle elnevezése lesz a különböző naplózási technikáknak. (art journal, junk journal, bullet journal, scrapbooking..stb.) Gyűjtöttem bele a vonatjegyeket, amik egy különleges utazásról maradtak meg, csokipapírt, amit egy számomra kedves embertől kaptam..

Alkotóként szeretem a szabadságot, ha nincs megkötve a kezem. Sosem tudtam az egyik elnevezést ráhúzni az én naplómra. Most már nem is akarom.

Sokáig tartott, amíg mások youtube videóinak csodálása után elhittem, hogy én is megélhetek abból amit szeretek. 11 évet töltöttem alkalmazottként a turizmusban, emellett hobbiként folyamatosan jelen volt a kreativitás az életemben. 2018-ban egyéni vállalkozó lettem és másodmagammal szálláshelyet nyitottam. A szabad perceimben azt tervezgettem, hogy a kreatív szenvedélyeimből, hogyan tudnék megélni. Elkezdtem kalligráfia és akvarell festés workshopokat tartani és bár imádom ezt a vonalat is, de úgy éreztem nekem ez nem ad elég teret a változatosság megéléséhez.

1 évvel később gyorsabb cselekvésre késztetett a járvány miatt kialakult helyzet és a szálláshely bezárása után a melléktevékenységemre helyeztem a fő hangsúlyt. Pár hónapig rossz oldalról közelítettem meg a témát. Olyan dolgokon gondolkoztam, ami pénzt hozhat, nem pedig azon, mi az, amit igazán szeretnék. Nem hittem el, hogy abból is meg tudnék élni. Aztán egyszer csak lett elég bátorságom, vettem egy vágógépet (https://silhouettemagyarorszag.hu/termek/silhouette_cameo_4.html) és belevágtam. (höhö) Elkezdtem matricákat készíteni, ahogy egyre inkább kitapasztaltam a gép használatát, a különböző anyagokat, egyre magabiztosabb lettem. Szívesen osztom meg veletek is a tudásomat. Ha van kérdés, írjatok! Ha nincs, akkor is írjatok! 🙂

Mindig azt mondom, és hiszem szentül, hogy nem az a lényeg, hogy az ember lánya milyen üzletbe vág bele, hanem, hogy hogyan csinálja!

Neked ajánlom!